Tesla Model X встановила рекорд, перетягнувши 126-тонний Boeing

Tesla Model X встановила рекорд, перетягнувши 126-тонний Boeing

Відео
Укрінформ
В рамках реклами найбільшої австралійської авіакомпанії Quantas Tesla Model X P100D встановила новий світовий рекорд і увійшла до книги рекордів Гіннеса.

Рекорд був встановлений в номінації «найважчий предмет, відбуксований за допомогою електричного пасажирського автомобіля». Model X встановити його допоміг Boeing 787-9 Dreamliner, повідомляє Autogeek.

126-тонний Boeing 787-9 Dreamliner був відбуксований на дистанційній кермівній доріжці в аеропорту Мельбурна. Максимальна маса Boeing 787-9 Dreamliner - 193 тонни, порожній лайнер важить 126 тонн. На борт літак може прийняти до 290 пасажирів і 126 тисяч літрів палива. Його максимальна швидкість - 956 кілометрів на годину.

Tesla Model X у топовій версії P100D обладнаний двома електромоторами, що видають загалом 774 кінські сили та 967 Нм крутного моменту. Живляться вони від блоку акумуляторів ємністю 100 кіловат-годин. Маса машини - майже 2,5 тис. кг. До першої «сотні» електрокросовер може розігнатися за 3,1 секунди.

Читайте також: Tesla побила власний рекорд збитковості

Це далеко не перша презентація того, що Model X може щось відбуксирувати: у січні Model X витягла фуру зі снігового замету, перетягування канату проти Hummer H2 Model X виграла один раз з трьох, а норвезьке бездоріжжя і зовсім не пройшла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-