Tesla побила власний рекорд збитковості

Tesla побила власний рекорд збитковості

Укрінформ
Відома американська компанія - виробник електромобілів і сонячних панелей Tesla Inc. за результатами першого кварталу має рекордні збитки попри заявлений істотний прогрес у виробництві Model 3.

Про це повідомляє Financial Times.

«Було витрачено дещо більше коштів, ніж більшість аналітиків очікували, оскільки компанія збільшила виробництво Model 3 і збільшила капітальні витрати», - повідомили експерти.

На разі збиток в січні-березні зріс до 709,6 млн доларів. Це 4,19 долара при розрахунку на кожну акцію компанії. За цей період торік збитки складали 330,3 млн, у перерахунку на кожну акцію - 2,04 долара.

За словами аналітиків, Ілон Маск відмовився далі заглиблюватися в потенційні потреби фінансування своєї компанії, які протягом року були предметом інтенсивної перевірки на Уолл-стріт. Зокрема, у компанії заявили, що цього року не потрібно буде збільшувати додатковий капітал, хоча це не виключає переміщення для створення фінансових резервів.

Читайте також: Ілон Маск заявив про будівництво «кіборг-дракона»

Скоригований збиток (без урахування разових доходів і витрат) становив 568 млн доларів, або 3,35 долара на акцію, проти 215 млн доларів, або 1,33 долара на акцію, роком раніше.

Рейтингове агентство Moody's передбачало, що подальше виснаження протягом року змусить Tesla повернутися на ринки капіталу, щоб відновити свою «фінансову подушку».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-