SpaceX перенесла запуск новітнього ракетоносія Falcon 9 Block 5 на один день

SpaceX перенесла запуск новітнього ракетоносія Falcon 9 Block 5 на один день

Укрінформ
Компанія Ілона Маска Space X скасувала запланований у четвер старт нового ракетоносія Falcon 9 Block 5 й перенесла його на п'ятницю, 11 травня.

Про це повідомили в Центрі керування польотами, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми щойно отримали остаточне підтвердження, що залишаємося на (стартовому – ред.) майданчику", - зауважили в Центрі буквально за хвилину до початку остаточного відліку для запуску ракети.

При цьому було повідомлено, що сам ракетоносій і супутник перебувають у справному стані. Наступне "доступне вікно" для старту визначено на 11 травня у другій половині дня. 

Місія Bangabandhu Satellite-1 є першою, де застосовується Falcon 9 Block 5, кардинально вдосконалений двигун для ракетоносіїв Falcon 9 компанії Space X. Передбачається, що цей блок використовуватиметься з кораблем 

Crew Dragon, який пілотуватиметься асторонавтами. Перед запуском людини ракетоносій має бути випрбуваний щонайменше у семи польотах.

Читайте також: Компанія SpaceX перенесла запуск ракети Falcon 9

Однією з особливостей цього блоку є те, що він призначений для використання в 10 та більше пусках, без особливої потреби ремонту чи складного обслуговування. Як підкреслили в SpaceX, компанія "продовжує прагнути до багаторазової доступності та надзвичайно високої надійності". 

Нинішній рейс Falcon 9 Block 5 стартує з Космодрому імені Кенеді на мисі Канаверал, штат Флорида. Він має вивести на орбіту супутник зв'язку Bangabandhu-1, який є першим замовленням уряду

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-