У Росії намагаються блокувати Telegram, а не працює Google

У Росії намагаються блокувати Telegram, а не працює Google

Укрінформ
У користувачів у Росії в ніч на 22 квітня з'явилися проблеми з доступом до сайту Google.

Як повідомляє РБК, за словами росіян, після опівночі вони не змогли зайти на головну сторінку пошукової системи.

При цьому користувачі зазначають, що не можуть увійти не тільки на сайт пошукової системи, але також на пошту Google і пов'язані ресурси.

Проблеми з роботою Google у Росії показував і моніторинговий сайт downdetector.com. За його даними, основні проблеми виникли у Москві, Санкт-Петербурзі, Казані, Іжевську і Красноярську.

Читайте також: Google створює новий месенджер

Гендиректор провайдера Diphost Філіп Кулін на своїй сторінці в Facebook повідомив про блокування цілої низки IP-адрес Google.

Офіційних коментарів Роскомнагляду про те, чи блокувало відомство ці IP-адреси, поки не надходило.

Раніше видання The Verge повідомило про те, що Google відключив можливість обходу блокувань через свій домен. Йшлося про заборону компанією підставних доменів, які дозволяли маскувати заблоковане доменне ім'я доменом іншого сервісу.

З 16 квітня оператори в Росії за рішенням Роскомнагляду приступили до блокування месенджера Telegram. Це сталося після того, як Таганський районний суд постановив заблокувати сервіс через те, що він відмовився передати ФСБ ключі для розшифровки листування користувачів. Незважаючи на всі зусилля, месенджер продовжує працювати, а його аудиторія навіть зросла.

Як пояснив керівник Роскомнагляду, Telegram став використовувати нові IP-адреси, отримуючи їх у хмарних сервісів Amazon Web Services і Google Cloud. Через те, що месенджер змінював адреси дуже швидко, відомство змушене було блокувати їх цілими пулами. У підсумку під блокування потрапили сайти, не пов'язані з Telegram, але також використовували адресацію Amazon Web Services і Google Cloud. Зокрема, проблеми з доступом відчували онлайн-школа вивчення англійської мови Skyeng і месенджер Viber.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-