Vodafone ввів нові тарифи після запуску 4G

Vodafone ввів нові тарифи після запуску 4G

Укрінформ
Компанія "Vodafone Україна" представила оновлену лінійку тарифів з урахуванням збільшення обсягу трафіку після запуску 4G. В "Київстарі" невдовзі також планують запустити оновлені тарифи, а lifecell застосовує тарифікацію 4.5G трафіку в мережі в рамках існуючих тарифів.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службах мобільних операторів.

"Vodafone Україна представив оновлену лінійку тарифів Vodafone RED EXTRA. З урахуванням збільшення обсягу трафіку після запуску 4G, у новій лінійці збільшений обсяг мобільного інтернету. Залежно від обраного тарифу, клієнтам буде доступно 2, 5, 10 або 14 ГБ, у тому числі і в 4G мережі", - йдеться у повідомленні.

У компанії радять абонентам для "легкого початку" користування мобільним інтернетом тариф Vodafone RED EXTRA, який коштує 55 грн. Окрім 2 гігабайтів новим користувачам тарифу доступне безлімітне спілкування у Facebook, Twitter, Viber, WhatsApp, Skype і Telegram.

Водночас, як розповіли Укрінформу у прес-службі компанії "Київстар", наразі клієнти цього оператора можуть користуватись послугою за своїми діючими тарифами, однак невдовзі оператор також планує запустити оновлені.

"Із розвитком 4G з'явиться більше можливостей, нові швидкості, клієнти будуть отримувати новий досвід роботи з мобільним інтернетом. Тому тарифи зміняться, але незначно, і кожен абонент зможе знайти для себе такий, що найкраще його задовольняє", - зазначають там.

Абоненти lifecell до 6 квітня включно могли користуватись зв'язком нового покоління без сплати за обсяг даних, використаних за новою технологією, а з 7 квітня застосовується тарифікація відповідно до тарифного плану абонента.

"Трафік 3G+ і 4.5G тарифікується однаково. Абоненти самостійно можуть обирати, якою технологією користуватися, в налаштуваннях телефона. Наприклад, якщо у вас на рахунку буде 10 ГБ Інтернету, то ви зможете їх використовувати за будь-якою технологією відповідно до власних потреб", - розповіли в прес-службі оператора.

На сьогодні інтернет четвертого покоління протестували понад 1,2 млн абонентів. Зокрема, в Vodafone Україна розповіли, що з моменту запуску 4G, ним встигли скористатися понад 700 тисяч абонентів. Також близько півмільйона абонентів lifecell відчули переваги зв'язку нового покоління. У компанії "Київстар" на запит Укрінформу відмовилися надати інформацію щодо кількості абонентів, які скористались 4G.

Незважаючи на запуск 4G, українці продовжують активно користуватися 3G-інтернетом. У компанії Vodafone Україна повідомили, що майже половина всіх клієнтів користується 3G мережею, тобто близько 10 млн клієнтів.

В lifecell фіксують "постійне збільшення" активних користувачів 3G в мережі. Так, на кінець четвертого кварталу 2017 року вона сягала понад 3,8 млн. Як зазначили в "Київстар", за перший квартал 2018 року більше 9 млн унікальних користувачів скористались 3G трафіком у мережі оператора.

Читайте також: 4G в Україні: переваги колосальні, але відчуємо їх – не одразу

Як повідомляв Укрінформ, 30 березня 2018 року оператори мобільного зв'язку lifecell та Vodafone запустили в Україні технологію 4G. Від 6 квітня послуга мобільного інтернету четвертого покоління також стала доступна для абонентів оператора "Київстар" у 20 населених пунктах.

Для використання зв'язку нового покоління абоненту необхідно мати SIM-карту з підтримкою стандарту 4G/LTE (USIM-картку) і смартфон з підтримкою мінімум 4G/LTE.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-