Cambridge Analytica заперечує, що отримала дані Facebook 87 млн користувачів

Cambridge Analytica заперечує, що отримала дані Facebook 87 млн користувачів

Укрінформ
Компанія стверджує, що за контрактом мала доступ до даних тільки 30 млн користувачів та видалила дані, як тільки про це попросив Facebook.

У своєму компанія прес-релізі заперечує, що отримала дані 87 млн користувачів Facebook, повідомляє телеканал "112-Україна".

"Cambridge Analytica мала ліцензію на дані не більше 30 млн осіб з GSR (Global Science Research, збирала дані користувачів Facebook - ред.), так як це чітко зазначено в нашому контракті з дослідницькою компанією. Ми не отримували даних більше, ніж ця кількість", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Витік даних на Facebook міг торкнутися майже 90 мільйонів користувачів - ЗМІ

Компанія також наголошує, що як тільки Facebook повідомив Cambridge Analytica, що дані були отримані неналежним чином, Cambridge Analytica відразу ж видалили необроблені дані з файлового сервера і почали процес пошуку і видалення будь-яких своїх похідних в системі компанії.

"Коли Facebook попросив подальших запевнень рік тому, ми провели внутрішній аудит, щоб переконатися, що всі дані, всі похідні і всі резервні копії були видалені, і надали Facebook сертифікат про це", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Цукерберг свідчитиме у Конгресі США 11 квітня

Зараз компанія проводить незалежний аудит третьою стороною, щоб продемонструвати, що дані GSR не залишилися в системах Cambridge Analytica.

Раніше голова відділу технологій Facebook заявив, що Cambridge Analytica незаконно використала особисті дані 87 млн користувачів Facebook для того, щоб вплинути на результат президентських виборів в США в 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-