На Facebook подали до суду - через порушення прав інтелектуальної власності

На Facebook подали до суду - через порушення прав інтелектуальної власності

Укрінформ
Канадський виробник смартфонів BlackBerry подав позов до суду Каліфорнії на корпорацію Facebook і її дочірні структури - месенджер WhatsApp та соцмережу Instagram.

Корпорацію звинувачують у порушенні прав інтелектуальної власності, повідомляє The Verge.

Компанія стверджує, що Facebook нібито привласнив інновації у виробництві смартфонів. "Ядром скарги BlackBerry, яка складає 117 сторінок, є те, що запатентований і захищений патентом продукт обміну повідомленнями BlackBerry Messenger, став наріжним каменем сучасної мобільного зв'язку", - йдеться у публікації.

Позивач стверджує, що сам Facebook, а також WhatsApp і Instagram, які йому належать, застосовують технології обміну повідомленнями, створені спочатку в BlackBerry. За порушення своїх прав BlackBerry Limited вимагає відшкодування, яке може виражатися у вигляді заборони на використання спірних технологій або у вигляді грошової компенсації.

Читайте також: Google тестує «робота», який буде чатитись замість користувачів

Як пишуть "Ведомости", представники Facebook звинувачення спростовують. "Позов BlackBerry, на жаль, відображає справжній стан її бізнесу в області месенджерів", - вважає заступник головного юрисконсульта Facebook Пол Грейуол. "BlackBerry, припинивши інноваційні спроби, має намір оподатковувати чужі інновації. Ми маємо намір битися", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-