NASA знайшло на Марсі занесену піском станцію

NASA знайшло на Марсі занесену піском станцію "Фенікс"

Фото
Укрінформ
Астрономи опублікували фото посадкового майданчика марсіанської станції "Фенікс" через дев’ять років після закінчення місія орбітального апарату Mars Reconnaissance Orbiter. 

Нові фото астрономи порівняли з фотографіями 2008 року і виявили, що за дев’ять років місце посадки місії і сам апарат значно занесло пилом, повідомляє NASA.

Автоматична марсіанська станція «Фенікс» було запущена 4 серпня 2007 року та успішно приземлилася в північній полярній області Червоної планети 25 травня 2008 року. Завданням місії було вивчення марсіанського грунту і атмосфери. У серпні 2008 року «Фенікс» завершив свою місію і незабаром відключився.

20 липня 2008 року, ще до завершення місії «Фенкса», розвідувальний супутник Mars Reconnaissance Orbiter, запущений для дослідження Марса в 2005 році, вперше зняв посадочний майданчик марсіанської станції. На області ширини 300 метрів були виявлено три темні плями, відповідне місце посадки модуля (на фотографіях: у верхній частині кадру), місце удару об поверхню переднього теплозахисного щита (в правій частині кадру) і місце приземлення скинутого парашута і задній теплозахисний щит (в нижній частини кадру).

Читайте також: NASA вдалося зняти новий спалах на сонці

21 грудня 2017 року орбітальний апарат знову зняв це місце. На новому знімку видно, що всі три місця занесені пилом, а парашут, який рухається вітром, зрушився на схід. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-