Twitter вводить жорсткі правила у боротьбі зі спам-ботами

Twitter вводить жорсткі правила у боротьбі зі спам-ботами

Укрінформ
Сервіс мікроблогів Twitter оголосив у середу про введення жорстких заходів відносно тих облікових записів, які управлялися "програмними ботами".

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на керівництво Twitter.

«Подібні облікові записи використовувалися для маніпулювання сервісом під час президентських виборів в США в 2016 році. Заходи, що вживаються, спрямовані на те, щоб позбавитися від облікових записів, що автоматично генерують спам, не зачіпаючи при цьому людей, що користуються послугами платформи", - заявляє керівництво Twitter.

«Ці зміни є важливим кроком у забезпеченні того, щоб ми стояли на крок вперед зловмисній діяльності», - написав представник адміністрації Twitter Йоель Рот у блозі.

Після виборів 2016 року Twitter та інші інтернет-сервіси виявили, що боти використовувалися для вкорінення політичних розбіжностей і поширення фейків. «Одним з найбільш поширених видів порушень, які ми помітили, було використання декількох облікових записів для того, щоб спробувати штучно посилити або роздути популярність деяких твітів», - написав Рот. Він повідомив, що Twitter забороняє автоматизацію для публікації або поширення спаму.

Читайте також: Трамп заперечує ще одне звинувачення у сексуальних домаганнях

Окрім цього, відтепер не дозволяються повторні публікації, відповіді або згадки, що виходять з облікових записів, які контролюються вручну або ботами. Під заборону підпадають також "масовий, агресивний або дуже великий автоматизований ретвітінг" і використання декількох облікових записів для виконання подібних автоматичних дій. Єдиним виключенням з цього правила будуть додатки, призначені для трансляції повідомлень про погоду, надзвичайні ситуації та інші публічні послуги.

У 2017 році експерти Союзу захисту демократії і Германського фонду Маршалла створили сайт, який відстежує в Twitter сотні акаунтів справжніх людей і передбачуваних ботів, пов'язаних з російською пропагандистською кампанією. Вони з'ясували, що ці акаунти публікують повідомлення одночасно з матеріалами відомих російських пропагандистських ресурсів. Про те, що це боти, свідчить те, що вони за короткий час поширюють велику кількість повідомлень, за своїм змістом майже повністю співпадаючими з постами сотень інших акаунтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-