Rolls-Royce розробляє

Rolls-Royce розробляє "розумний" авіадвигун, здатний ремонтувати сам себе

Відео
Укрінформ
Rolls-Royce оголосила про проект IntelligentEngine, спрямований на розробку «розумних» авіадвигунів, здатних «спілкуватися» один з одним і з мережею підтримки.

Про це повідомляється на сайті компанії.

Двигуни IntelligentEngine будуть здатні «вчитися», відштовхуючись від свого попереднього досвіду, і збирати інформацію про роботу інших двигунів. Крім того, ці авіаційні двигуни у майбутньому зможуть ремонтувати самі себе.

У Rolls-Royce стверджують, що IntelligentEngine є продовженням сервісу TotalCare компанії, старт якому було дано в 1990-х роках після того, як компанія визнала, що продаж авіаційних двигунів пов'язаний з послугами з їх обслуговування та модернізації.

IntelligentEngine працюватиме на майбутнє, коли при проектуванні, тестуванні та обслуговування двигунів почнуть використовувати цифрові технології з метою подальшого об'єднання двигунів і допоміжних сервісів. Технологія дозволить двигунів підключатися один до одного, служб підтримки та авіакомпаній.

Читайте також: Siemens, Rolls-Royce і Airbus спільно розробляють гібридний електролітак

Використовуючи величезні бази даних і машинне навчання, концепція IntelligentEngine передбачає, що двигуни «усвідомлюють» своє середовище і робочий контекст. Це дозволить їм «вчитися»: наприклад, вчасно змінювати параметри роботи залежно від погодних умов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-