У США ініціювали розслідування проти Apple

У США ініціювали розслідування проти Apple

Укрінформ
Ряд державних структур США проводять розслідування за фактом укриття компанією Apple інформації про уповільнення ПЗ у смартфонах попередніх поколінь на предмет порушення виробником законодавства про ринок цінних паперів.

Про це повідомило в вівторок американське інформагентство Bloomberg.

"Міністерство юстиції США та Комісія з цінних паперів та бірж розслідують, чи порушила компанія Apple Inc. закони про ринок цінних паперів у процесі розкриття інформації про оновлення програмного забезпечення, яке сповільнило старі моделі iPhone" , - зазначає видання з посиланням на людей, знайомих із ситуацією.

Читайте також: Акції Apple впали до мінімуму з початку року

Уряд вимагає від компанії інформацію про те, чи були з її боку попередження про заплановане уповільнення. У тому числі, розслідування вивчає офіційні заяви та повідомлення Apple.

"Хоча сповільнення викликало розчарування споживачів, слідство занепокоєно також тим, що компанія могла ввести в оману інвесторів щодо ефективності використання старих телефонів", - йдеться в статті.

Як повідомляв Укрінформ, компанія Apple наприкінці минулого року уповільнила роботу смартфонів iPhone попередніх моделей з метою зменшення навантаження на батареї. Після гучного скандалу виробник попросив вибачення у користувачів та знизив ціни на заміну акумуляторів у телефонах, починаючи від iPhone 6 та вище.

Читайте також: Apple скоротить виробництво iPhone X в два рази

Крім того, в Apple пообіцяли випустити чергове оновлення, яке дозволятиме користувачам обирати режим роботи ПЗ самостійно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-