Для ВЕС у Запорізькій області закуплять інноваційні турбіни General Electric

Для ВЕС у Запорізькій області закуплять інноваційні турбіни General Electric

Укрінформ
Компанії ДТЕК і General Electric підписали договір на постачання інноваційних вітротурбін, які будуть одними з найпотужніших в Україні та призначені для будівництва першої черги Приморської вітроелектростанції в Запоріжжі.

Про це в середу повідомили в Групі СКМ, куди входить енергетичний холдинг ДТЕК. 

«Компанії ДТЕК і GE Renewable Energy уклали договір про придбання, установку і подальше обслуговування 26 вітротурбін. Обладнання призначено для будівництва першої черги Приморської вітроелектростанції потужністю 200 МВт у Запорізькій області», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що активна фаза реалізації проекту розпочнеться після завершення всіх фінансових і юридичних аспектів угоди. Вітротурбіни доставлять в Україну і встановлять на майданчику Приморської ВЕС у 2018 році.

Читайте також: Савчук презентував досягнення і перспективи України у відновлюваній енергетиці

Також повідомляється, що це вітроустановки 3-мегаваттного класу, які є однією з найбільш передових розробок GE. Обладнання буде зроблено в Європі.

Установку і подальше обслуговування вітроенергетичного обладнання здійснюватиме підрозділ GE в Україні.

Завершення робіт з будівництва першої черги Приморської ВЕС заплановано на кінець 2018 року. Введення в експлуатацію двох черг Приморської ВЕС по 100 МВт планується до 2020 року. Щороку станція вироблятиме 650-700 млн Квт-год «зеленої» електроенергії, розрахункова економія викидів вуглекислого газу (СО2) в атмосферу становитиме 600-700 тис. тонн щороку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-