В Італії розробили робота-листоношу, який

В Італії розробили робота-листоношу, який "бачить" світлофори і транспорт

Відео
Укрінформ
Італійська компанія E-novia розробила роботів YAPE, які стануть особистими листоношами для кожного користувача.

Про це повідомляє Naked Science.

YAPE використовує GPS, відеокамери та далекомірні лазери для автономного переміщення вулицями міста. Датчики дозволяють йому уникати перешкод – це можуть як вибоїни на дорогах, так і пішоходи. Крім того, робот «спілкується» з датчиками, розташованими по всьому місту, які дозволяють йому «бачити» стан світлофора і рух транспорту.

Користувачі можуть викликати робота через додаток. Один з численних роботів, розподілених по всьому місту, добереться до замовника і зможе почати з ним роботу. Всередину YAPE можна завантажити до 70 кг вантажу у відсік з блокуючою кришкою. Після завантаження користувач вказує адресу призначення через додаток. Після цього YAPE починає свою подорож. Для руху робот використовує електродвигуни, які дозволяють проїхати близько 80 км на одному заряді батареї. При русі він дотримується в основному тротуарів і велосипедних доріжок і рухається зі швидкістю 6 або 20 км/год відповідно.

Читайте також: Google закриває свій проект доповненої реальності

Коли робот досягне пункту призначення, його вантажний відсік буде розблоковано, але тільки для зазначеного отримувача, який повинен бути зареєстрований у системі доставки YAPE. Розблокування відбувається за допомогою технології розпізнавання осіб.

Перший етап дорожніх випробувань був завершений в італійському місті Кремона на початку цього місяця. Робот YAPE буде продемонстрований на виставці CES в Лас-Вегасі у січні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-