Google відкриє в Китаї дослідницький центр штучного інтелекту

Google відкриє в Китаї дослідницький центр штучного інтелекту

Укрінформ
Компанія Google відкриє в Пекіні (Китайська Народна Республіка) науковий центр для дослідження в сфері штучного інтелекту, який буде першим таким закладом в Азії.

Про це повідомляє газета Global Times

«Дослідницький центр штучного інтелекту Google стане частиною стратегії Китаю з залучення талантів зі всього світу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що умови працевлаштування від Google дозволять КНР залучити найкращих спеціалістів у сфері штучного інтелекту з Японії, Південної Кореї та Індії. 

Це буде часткове повернення Google у Китай, адже там заблоковані всі сервіси компанії, включно з Gmail, пошуковою системою та магазином додатків Play Store.

«Китай прагне розвивати інновації та технології задля того, щоб перейти від «зроблено в Китаї» до «створено в Китаї» і рамках цього процесу до іноземних та вітчизняних компаній потрібно ставитися однаково», - підкреслюють у повідомленні.

Читайте також: Google випустив додатки для селфі та створення коміксів

Таким чином, країна планує стати привабливою для іноземних інвестицій і спеціалістів в сфері сучасних технологій.

Як повідомлялось раніше, Китай створив спеціальну робочу групу, яка працюватиме над розробкою штучного інтелекту нового покоління. В групу увійшли найбільші китайські ІТ–компанії:  Baidu, Alibaba та Tencent. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-