За кілька років Bitcoin може

За кілька років Bitcoin може "з'їсти" всю світову електроенергію – ЗМІ

Укрінформ
До лютого 2020 року на майнінг біткоїнів знадобиться стільки електроенергії, скільки сьогодні споживає весь світ.

Про це пише "Економічна правда" з посиланням на Grist.

"На сьогоднішній день кожна транзакція, пов'язана з біткоїнами вимагає тієї ж кількості енергії, що використовується для потреб дев'яти будинків в США протягом одного дня", - зазначає видання.

І майнери постійно встановлюють все більше і більше комп'ютерів. Уже зараз сукупна обчислювальна потужність мережі біткоїнів майже в 100 тисяч разів більша, ніж 500 найшвидших суперкомп'ютерів у світі.

Загальне енергоспоживання цієї мережі величезне - близько 31 терават-годин на рік. Понад 150 окремих країн світу споживають менше енергії щорічно. І ця енергоємна мережа в даний час збільшує споживання енергії кожен день приблизно на 450 гігават-годин, приблизно стільки ж електроенергії, скільки споживає Гаїті протягом року.

Всього через кілька місяців, при нинішніх темпах зростання біткоїнів, електрика, необхідна криптовалютній мережі, почне випереджати доступні обсяги, вимагаючи нових енергогенеруючих установок.

Читайте також: В США офіційно визнали Bitcoin та почали продавати його на біржах

До липня 2019 року для мережі біткоїнів буде потрібно більше електроенергії, ніж в даний час використовують США. До лютого 2020 року вона буде використовувати стільки ж електроенергії, скільки сьогодні весь світ.

Видання зазначає, що подібна ситуація не може тривати й надалі.

Вже робляться деякі зусилля для реформування обробки транзакцій, і очікується, що в майбутньому буде потрібно менше електроенергії для виробництва нових монет.

Але, як і в випадку інших технологічних досягнень, таких як зрошення в сільському господарстві і зовнішнє світлодіодне освітлення, більш ефективні системи для видобутку біткоїнів можуть вплинути на залучення нових майнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-