"Сонячний" проект у Чорнобилі запустять до кінця року

Укрінформ
У грудні 2017 року у зоні відчуження навколо Чорнобильської АЕС буде здана в експлуатацію перша сонячна електростанція.

Про це пише Bloomberg.

"Очікується, що перший "сонячний" проект у Чорнобильській зоні буде зданий в експлуатацію в наступному місяці. Проект розробляється українською інжиніринговою компанією Rodina Energy Group Ltd. та Enerparc AG, компанією з виробництва альтернативної енергетики, яка розташована в Гамбурзі, Німеччина", - йдеться у повідомленні.

Розробники планують інвестувати 100 мільйонів євро у створення поновлюваних джерел енергії у зоні відчуження, і запуск електростанції наступного місяця є першим кроком у загальному інвестпроекті.

За словами головного виконавчого директора Rodina Євгена Варягіна, перша станція матиме 1 МВт потужностей і коштуватиме близько 1 млн євро.

Читайте також: У Чорнобильській зоні спіймали "сталкерів" з України та РФ

"Ми хочемо оптимізувати Чорнобильську зону, вона не повинна бути "чорною дірою" посеред України. Наш проект розташовується за 100 метрів від реактора", - розповів Варягін.

Надалі Rodina та Enerparc планують побудувати ще 99 МВт сонячної енергії у Чорнобилі. Варягін також зазначив, що українська компанія також відкрита для роботи з новими партнерами та інвесторами.

За даними Bloomberg, інші енергетичні компанії також висловили інтерес. Французька компанія Engie SA проводить попереднє дослідження щодо реалізації проекту на 1 ГВт потужностей. Китайські компанії GCL System Integration Technology Co. Ltd. і China National Complete Engineering Corp. також заявили, що вони зацікавлені у будівництві сонячного парку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-