Виробники дронів звернулися до Міноборони щодо замовлень на наступний рік

Виробники дронів звернулися до Міноборони щодо замовлень на наступний рік

Укрінформ
Українські виробники авіаційних безпілотних комплексів звернулись до Міноборони з проханням сформувати замовлення на наступний рік.

Про це сказав директор компанії НВП "Атлон Авіа" Артем В'юнник на прес-конференції в Укрінформі на тему "Переоснащення української армії авіаційними безпілотними комплексами. Підсумки року. Успіхи, проблеми та виклики".

"На сьогоднішній день компанією всі контракти виконані, і тепер постає питання, що робити далі... Ситуація з замовленням на БПАК А1-СМ "Фурія" незрозуміла, і це питання номер один для нас", - сказав В'юнник. 

Він повідомив, що компанія "Атлон Авіа" є розробником та виробником безпілотного авіаційного комплексу (БПАК) А1-СМ "Фурія", який пройшов визначальні відомчі випробування в інтересах Міністерства оборони України, і на сьогодні постачається в ЗСУ в рамках державного оборонного замовлення. Компанія на 100 відсотків працює на внутрішній ринок - на задоволення потреб силових структур України. У 2017 році було виконано два державних контракти - один для СБУ, другий для Міноборони. Зокрема, для Міноборони було відвантажено 10 комплексів БПАК А1-СМ "Фурія", уточнив В'юнник. 

Читайте також: Україна домовилася з Саудівською Аравією про спільне виробництво літаків

Водночас, він зауважив, що "Фурія" поки не прийнята на озброєння ЗСУ.

У свою чергу, директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зауважив, що на сьогодні "жодна з наших приватних і державних компаній (в оборонній сфері - ред.) не знає, яким чином вона буде завантажена на наступний рік".

За його словами, Збройні сили мають намір закупити загалом до 2020 року 160 безпілотних комплексів. На думку експерта, цього надзвичайно замало, адже таких комплексів має бути близько 500 - серед них як комплекси розвідки, так і корегування вогню.   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-