SpaceX не змогла запустити в космос ракету із секретним вантажем

SpaceX не змогла запустити в космос ракету із секретним вантажем

Укрінформ
Запланований на 3 години ночі за Києвом 17 листопада запуск ракети-носія Falcon 9 з секретним вантажем на борту відклали.

Причиною такого рішення стали проблеми з носовим обтічником у ракети, пише Spaceflightnow.

"Ми вирішили зупинитися й уважно подивитися на дані з нещодавніх випробувань обтічників для іншого клієнта. Хоча ми зберегли можливість маневру на завтра, нам потрібен час, щоб завершити огляд даних, а потім ми підтвердимо нову дату запуску", - підкреслив представник SpaceX Джон Тейлор.

Читайте також: Перший український супутник зв'язку може вийти на орбіту в 2018

Ракета залишається на стартовому майданчику 39А на мисі Канаверал. Можливо, наступна спроба запуску Falcon 9 відбудеться вже у суботу, 18 листопада. За повідомленнями журналістів, секретний вантаж мав бути відправлений у космос до 30 листопада.

За деякими даними, пуск ракети компанія SpaceX повинна здійснити за замовленням американського оборонного гіганта Northrop Grumman, одним із напрямів діяльності якого є авіація і космос. Місія отримала назви Zuma.

Усі спроби журналістів з'ясувати щось більш конкретне щодо Zuma успіхом майже не увінчалися. Точно відомо лише, що космічні апарати не належать Національному розвідбюро США. Вони будуть працювати на висоті близько 2 тисяч кілометрів над планетою, але скільки апаратів буде запущено в космос в рамках місії - невідомо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-