Перегони “сонячних” електрокарів: переможці з Нідерландів назвали рецепт успіху

Перегони “сонячних” електрокарів: переможці з Нідерландів назвали рецепт успіху

Укрінформ
Голландська команда Nuon втретє поспіль прийшла першою на перегонах електромобілів на сонячних батареях, які проходять в Австралії.

Про це повідомляє телекомпанія АВС.

«Ви повинні побудувати дійсно гарну машину, вам потрібно мати дійсно хорошу стратегію, також у нас був автомобіль-супутник, який допомагав нам з навігацією, і ми увесь час перевіряли погоду ... окрім того, ви повинні мати трохи щастя!» - сказала член команди Nuon Solar Сара Беннінк Болт.

Команда, яка також виграла у 2013 і 2015 роках, виборола перемогу серед майже 40 інших учасників на понад 3000-кілометровій дистанції за маршрутом, що пролягав через весь Австралійський континент з півночі на південь, зокрема через пустелю. Середня швидкість нідерландської команди становила близько 110 кілометрів на годину.

Другою прийшла американська команда з Мічигану, а третє місце посіла команда Punch Powertrain з Бельгії, яка показала найкращі результати під час кваліфікаційних заїздів та вважалася одним з цьогорічних претендентів на перемогу.

Більшість учасників змагань, що стартували у неділю, змушені будуть провести ще один нічний кемпінг у Південній Австралії і завтра досягнуть Аделаїди.

Читайте також: Не бензином єдиним: в Австралії розпочалися змагання “сонячних” електрокарів

Цього року змагання відзначають 30-річний ювілей з моменту першого проведення у 1987 році для демонстрації потужності сонячної енергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-