Китайський стартап наздогнав у ціні SpaceX Ілона Маска

Китайський стартап наздогнав у ціні SpaceX Ілона Маска

Фото
Укрінформ
Китайська компанія ByteDance, яка вже оцінюється у $20 млрд, не шкодує грошей на переманювання у свою команду кращих фахівців - їхні зарплати можуть сягати $3 млн.

Про це повідомляє Ain.ua з посиланням на Bloomberg.

Пекінська ByteDance Technology Co. є дітищем підприємця на ім'я Чжан Імінг. Компанія найбільш відома завдяки мобільному додатку під назвою Jinri Toutiao або Тoday's Headlines, що об'єднує новини та відео з сотень засобів масової інформації. За п'ять років додаток став одним з найпопулярніших новинних сервісів у всьому світі, яким щодня користуються 120 мільйонів осіб.

В цьому році Toutiao планує отримати дохід розміром близько $2,5 млрд, в основному від реклами. За словами добре обізнаної щодо цієї ситуації людини, додаток був оцінений більш ніж у $20 млрд, приблизно так само, як SpaceX Ілона Маска.

Навколо пекінської компанії дуже багато скандалів через її рекрутинг. ByteDance наймає кращих працівників таких гігантів, як Baidu Inc. і Tencent Holdings Ltd., іноді підвищуючи їх зарплати на 50% і надаючи їм акціонерні опціони. Чжан безцеремонний і не вдається до виправдовувань.

«Нелімітована зарплата за необмежені здібності», – каже він.

За словами людей, які займаються рекрутингом в його компанії, кращі працівники можуть заробити $1 млн і бонус за рік, плюс різні привілеї. Загальна сума заробітних плат може перевищити $3 млн. Чжан відмовився коментувати конкретні цифри, заявивши, що більшість співробітників вважають за краще отримувати акції замість готівки.

Читайте також: Кабмін ініціював конкурс стартапів з призовим фондом 1,5 мільйона

Це частина кадрової війни у найпрестижніших сферах. Старші інженери ІІ в Китаї тепер нерідко отримують зарплату в розмірі $1-2 млн, хоча велика її частина – це акції. За твердженням джерела, інший стартап нещодавно погодився на пропозицію виплати $30 млн протягом чотирьох років, якщо будуть виконані певні цілі.

Це знаменує початок бурхливих часів в Китаї. Фінансування венчурного капіталу зросло у 10 разів між 2013 роком і минулим й становило близько $50 млрд, тільки розпалюючи цим битви за таланти і занепокоєння про те, що ринок стартапів розвивається надто прискорено. Транспортна компанія-гігант Didi Chuxing, сервіс групової покупки Meituan Dianping і Toutiao, тепер є одними з найбільш високо оцінених приватних компаній в світі.

При цьому, Toutiao – надзвичайно вразливий. На відміну від будь-якого іншого стартапу в Китаї, він не уклав союз з жодною з трьох великих інтернет-компаній Tencent, Baidu або Alibaba Group. Тепер всі три гіганти активно вдосконалюють свої власні новинні програми, щоб відібрати бізнес у Toutiao.

На першому фото Чжан Імінг / Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-