Австралія запускає супутникову програму на $10 мільйонів

Австралія запускає супутникову програму на $10 мільйонів

Укрінформ
Федеральний уряд країни виділив 10 мільйонів доларів на реалізацію програми з виробництва та запуску супутників, завданням яких буде моніторинг північних кордонів Зеленого континенту.

Про це повідомляє телекомпанія АВС.

"В рамках цього проекту філія Університету Нового Південного Вельсу в Канберрі, спільно з приватними компаніями, здійснить розробку елементів програми космічних польотів... За допомогою цих супутників ми зможемо виявляти все, що знаходиться в наших водах на північ від Австралії, або прибуває в Австралію, перш ніж воно створить загрозу, а також підтримувати поточні операції з недопущення контрабанди людей або незаконний промисел риби", - заявив міністр оборонної промисловості Австралії Крістофер Пайн.

Проректор космічної програми філії Університету Нового Південного Вельсу в Канберрі професор Рассел Бойс розповів, що супутники матимуть оптичні телескопи та камери, а також програмне забезпечення для пошуку радіосигналів.

Читайте також: Ілон Маск показав політ SpaceX на Марс

За словами міністра Пайна, впродовж найближчих трьох років планується запустити в космос три супутники. Перший з них - робота над яким уже ведеться - відомий як Cubesat, буде запущений наступного року.

Оскільки Австралія не має потужностей для запуску супутників у космос, після завершення виробництва їх перевезуть до Сполучених Штатів та запустять із бази ВМС США "Ванденберг" у Каліфорнії.

Фото: UNSW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-