Tesla запатентувала станцію швидкої заміни батарей

Tesla запатентувала станцію швидкої заміни батарей

Фото
Укрінформ
Відомство з патентів і товарних знаків США (USPTO) зареєструвало патентну заявку компанії Tesla на технологію швидкої заміни акумуляторів для електромобілів.

Про це повідомляє "Популярна механіка".

Рано чи пізно будь акумуляторні батареї виходять з ладу. Елементи живлення на електромобілях не є винятком і так само потребують заміни. Зараз цей процес дуже дорогий і трудомісткий, тому Tesla вирішила оптимізувати його і придумала спеціальну станцію для швидкої заміни батарей.

Читайте також: Ілон Маск сказав, коли покаже безпілотну електровантажівку

"Судячи з патентної заявки, станція дозволить міняти акумулятори електромобілів Tesla всього за 15 хвилин. Вона схожа на звичайний гідравлічний підйомник для автомобілів, які зазвичай використовуються в автосервісах. Електромобіль заїжджає на спеціальний майданчик, а потім піднімається вгору над рівнем підлоги. Після цього з підлоги висувається спеціальний маніпулятор, який відкручує батарею з днища та знімає її", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Рятуючись від урагану: Tesla збільшила ємність батарей електрокарів у Флориді

Старий акумулятор ставиться на полицю, після цього з іншої полиці береться нова батарея і прикручується до днища. Потім підйомник опускає електрокар на підлогу і той може їхати.

За задумом Tesla, станція може самостійно виконувати всі етапи заміни акумулятора, але все ж потребує контролю з боку оператора.

Читайте також: Українці створили гібрид мотоцикла і велосипеда, який може конкурувати з Tesla

Передбачається, що конструкція може бути встановлена майже в будь-технічне приміщення без спеціальної підготовки.

Фотоі: geektimes.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-