IFA-2017: від розумних каструль до віртуальної реальності

IFA-2017: від розумних каструль до віртуальної реальності

Укрінформ
За увагу потенційних клієнтів «б'ються» поважні фірми. А новинки - вражають

У Берліні завершилася виставка електроніки IFA-2017. Захід видався видовищним, креативним і вражав новинками. Сама подія – не просто найбільша подібна технологічна виставка у світі, але й найстаріша. Історія її бере початок у далекому 1924 році. Цікаво, що у 1930 році її відкривав сам Альберт Ейнштейн!

ЕЙНШТЕЙНУ І НЕ СНИЛОСЯ

Напевно, фізик-теоретик сильно здивувався б, якби він опинився у холах нинішньої виставки, – і їхніми розмірами, і змістом, і тією кількістю народу, який приходить подивитися на новинки і придивитися до нової техніки.

IFA-2017 – це 1805 учасників, 159 тисяч квадратних метрів виставкових площ і понад чверть мільйона відвідувачів із понад 100 країн. На вході приємно здивувало вітання, серед інших мов, українською. Хоча, на жаль, вітчизняні розробники в Берліні на цій виставці своєю продукцією не вражали. Але це поки.

Тут за увагу потенційних клієнтів «б'ються» поважні фірми. Варто назвати хоча б такі імениті світові марки як Bosch, Siemens, Electrolux, Samsung, Toshiba, Sharp, Panassonic, Lenovo, Huawei і багато-багато інших.

SAMSUNG ЗДИВУВАВ РОЗМАХОМ

Крутіше за всіх, без сумніву, виступив Samsung. Гігант займає цілий величезний зал (ніхто більше не дозволив собі, або не захотів дозволити, такої площі), на якій місцями у містичній темряві, а місцями на яскравому неоновому світлі представлені знайомі і новітні гаджети та технології, в тому числі Galaxy Note8. Подейкують, що не за горами і Note9. «Your new normal» – гасло компанії.

До речі, вираз «нова норма» взагалі пішов, мабуть, від китайців, правда говорили вони про темпи свого економічного зростання. Що стосується самих китайців і китайсько-електронного, то їх на берлінській виставці дуже багато. Дуже.

СВІТ ЗАГРАВСЯ, ПРИБИРАТИ ТА ГОТУВАТИ НЕМА КОЛИ

І ігри, ігри, ігри... Таке враження, що дійсно всі – і старі, і малі – занурилися у віртуальну дійсність, самозабутньо, і не хочуть з неї вибиратися.

Ну хіба що дехто йде на кухню. І тут любителям прибирання/готування точно є де розвернутися: широка лінійка побутової техніки, пральних і посудомийних машин, духових шаф, кавомашин – змушує напружено думати, яку краще обрати. Телевізори нового покоління дають повне відчуття, що те, що знаходиться на екрані, можна помацати рукою, а смартфони просто хочеться взяти до рук і вже не відпускати.

Знайомлячись зі стендами «розумного будинку», мрієш про те, що скоро він, твій розумний будинок, буде все робити за господарів.

ДРОНИ І СІГВЕЇ – РЕАЛЬНІСТЬ НАШОГО ЧАСУ

Багато виробників виставили дрони. Невеликі безпілотні апарати все більше входять у різні сфери життя – від спостереження за лінією фронту до любительських зйомок.

Ну і звичайно, нові засоби пересування: звичайні велосипеди та самокати – минуле століття. Сьогодні народ починає пересуватися на двоколісних і одноколісних... Гіроборди і гіроскутери, моноколеса, електро – самокати, скутери та велосипеди. Чого вже тільки не придумали. Кілька хвилин невпевненого балансування, і можна вирушати в магазин за покупками або в офіс на роботу.

Техніка розвивається величезними темпами і цілком ймовірно, що наступного року виставка порадує такими продуктами, які сьогодні навіть уявити собі важко.

Ольга Танасійчук, Берлін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-