Окуляри віртуальної реальності допоможуть виявляти проблеми з психікою

Окуляри віртуальної реальності допоможуть виявляти проблеми з психікою

Укрінформ
У компанії Samsung Electronics заявили, що розроблять програму, яка буде використовувати віртуальну реальність для діагностування психічних розладів.

Про це повідомляє "Популярная механика".

"Samsung вже підписав угоду про співпрацю з лікарнею Gangnam Severance та розробником контенту для віртуальної реальності FNI, щоб у 2018 році комерціалізувати нові додатки в клініках, центрах з лікування деменції, школах (а пізніше відкрити до них доступ всім користувачам, наприклад, використання в домашніх умовах)", - повідомляється в публікації.

У фокусі даного проекту — застосування Gear VR і технології FNI в когнітивно-поведінкової психотерапії для попередження самогубств і для психодіагностики.

Читайте також: Додаток Chernobyl VR Project дозволить віртуально подорожувати по Чорнобилю

В Samsung відзначають, що в розробці будуть використовувати шолом Gear VR, смарт-годинник Gear S3, мобільний додаток S Health app і віртуального помічника Bixby (працюючого на основі ШІ).

Дедалі більше організацій у всьому світі використовують віртуальну реальність для медичної допомоги. Наприклад, минулого року компанія Build VR почала застосовувати комплект Solis VR в австралійських будинках престарілих. За допомогою гарнітури пацієнти з деменцією бачать різні сюжети, які повинні викликати у них позитивні емоції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-