SpaceX запустила секретний безпілотник Пентагону

SpaceX запустила секретний безпілотник Пентагону

Укрінформ
SpaceX успішно запустила таємничий космоплан X-37B і в черговий раз посадила першу сходинку Falcon 9.

Таким чином, вперше міні-шатл міноборони США X-37B запустила приватна компанія, пишеTechCrunch.

Місія під назвою OTV-5 стартувала в четвер, 7 вересня, на середньо-важкій ракеті Falcon 9 з стартового комплексу компанії в Космічному центрі Кеннеді. Після виведення Boeing X-37 перший ступінь Falcon 9 успішно приземлилася. Це вже 16-а успішна посадка прискорювача.

Цікаво, що ймовірність старту ракети оцінювалася менш ніж у 50 відсотків. Представники SpaceX спеціально сподівалися провести пуск до того, як ураган Ірма досягне космодрому - і їм це вдалося.

Читайте також: SpaceX запустила "вантажівку" Dragon на орбіту

Цілі польоту апарату невідомі. Журналісти припускають, що за допомогою Х-37В лабораторія ВПС США має намір протестувати експериментальну електроніку і різні варіанти теплозахисту в умовах довготривалого перебування в космічному середовищі.

Роботи над створенням Boeing X-37 почалися в 1999 році. Він виглядає як зменшена копія шатлів з розмахом крил близько п'яти метрів і призначається для функціонування на висотах 200-750 км. Представники ВПС США підкреслювали, що X-37B має дві основні мети: тестування технологій космічних апаратів, а також проведення експериментів, результати яких можуть бути повернуті на Землю для вивчення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-