Для павуків придумали

Для павуків придумали "спецхарчування": павутина зможе витримати вагу людини

Укрінформ
Завдяки відкриттю італійських вчених, павутина, можливо, буде здатна витримувати вагу людини.

Про це повідомляє "Популярная механика" з посиланням на портал Futurism.

"Нікола Пуньо (Nicola Pugno) та інші вчені з Трентського університету (Італія) провели дослідження, в ході якого додавали павукам до питної води графен і вуглецеві нанотрубки. Коли піддослідні павуки, як і завжди, сплели павутину, виявилося, що вона вп'ятеро міцніша за звичайну — і може зрівнятися з вуглецевим волокном і кевларом, найміцнішими матеріалами на Землі", - зазначається в публікації.

Пуньо зазначив, що вчені і до цього знали про біомінерали, присутні в білкових матрицях і твердих тканинах комах, які забезпечують більшу силу і міцність їх жвал (верхніх щелеп) і зубів; таким чином, дослідників більше цікавило, чи можливо штучно поліпшити якість шовку, впроваджуючи різні наноматеріали в його білкові структури.

Читайте також: У восьмих "Зоряних війнах" з'явиться дроїд-лиходій

Поки це лише перші кроки в дослідженні павутини, сплетеної павуками за допомогою графена і нанотрубок, і результати Пуньо повинні бути перевірені. Зазначається, що якщо вони підтвердяться, така покращена павутина може бути використана, наприклад, для виготовлення мотузок, кабелів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-