Google розробила платформу доповненої реальності

Google розробила платформу доповненої реальності

Відео
Укрінформ
Google представила платформу для додатків доповненої реальності ARCorе

Про це повідомляє The Verge.

Програма призначена для Android-пристроїв. Вона призначена для професійних розробників ПЗ, а її офіційний реліз планується взимку 2017-2018.

Платформу розроблено на основі проекту Tango, який Google розвивала з 2014 року. До кінця етапу тестування компанія розраховує запустити ARCore на 100 мільйонах пристроїв.

ARCore працюватиме на пристроях з Android Nougat і більш «свіжими» версіями операційної системи. Поки що платформа сумісна лише з Pixel і Samsung Galaxy S8. Google також повідомила про роботу з Samsung, Huawei, LG, ASUS і іншими виробниками.

Читайте також: Помилка Google залишила половину Японії без інтернету

ARCore буде працюватиме з Java / OpenGL, Unity і Unreal. При створенні платформи розробники сфокусувалися на розпізнаванні об'єктів під час руху. Також платформа відстежує горизонтальні площини, наприклад, об'єкт на підлозі або столі, і враховує світло, щоб відтворювати об'єкти віртуальної реальності найбільш реалістично.

The Verge, Engadget та деякі інші профільні ЗМІ назвали ARCore відповіддю на запуск платформи ARKit від компанії Apple, яка була представлена в червні 2017 року на WWDC, і готується до офіційного запуску на пристроях з iOS 11.

Попри заявлений комфорт у використанні, ARCore не є єдиним можливим інструментом для створення додатків доповненої реальності на Android. Так само розробники iOS можуть обійтися без ARKit.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-