У Києві квадрокоптер встановив

У Києві квадрокоптер встановив "пудовий" рекорд

Відео
Укрінформ
У п'ятницю, 25 серпня, на Трухановому острові в Києві встановили Національний рекорд України. Квадрокоптер із 16-кілограмовою гирею Віктор Прокопчук підняв на висоту 36 метрів.

Свій рекорд чоловік присвятив 26-й річниці Незалежності України, йдеться у сюжеті "5 каналу".

Як стало відомо, чоловік складав квадрокоптер близько трьох місяців. А от встановити рекорд вдалося не одразу. Перший політ був невдалим. Квадрокоптер піднявся лише на висоту 20 метрів.

Після перезарядки чоловік спробував іще. І от уже з другої спроби рекорд встановити вдалося. Зафіксували його представники Національного реєстру рекордів України. Вони кажуть, що такі рекорди у нашій країні ще не встановлювали.

"Підняв свого дракона на 36 метрів рівно, із вагою у 16 кілограмів і 300 грамів. Це новий рекорд України", - зазначив представник Національного реєстру рекордів.

"Це рекорд в категорії "Наука та техніка" - це не численна категорія, але дуже важлива для нас, тому що це все ті досягнення - і науки, і технологій, якими можуть пишатися українці, і якими можемо пишатися ми", - прокоментувала Лана Вєтрова, керівник Нацреєстру рекордів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-