Штучний інтелект почне повністю перекладати пости у Facebook

Штучний інтелект почне повністю перекладати пости у Facebook

Укрінформ
Facebook організував переклад постів користувачів за допомогою штучного інтелекту

Про це повідомляє Engadget.

Раніше соцмережа використовувала моделі машинного перекладу. Перекладач розбивав речення на окремі слова та фрази, при цьому сенс речення міг бути спотворений. Ці недоліки особливо виявлялися під час перекладу між мовами з різними структурами речень.

Тепер сайт використовує нейронні мережі для перекладів - перекладач може сприймати речення цілком, у тому числі, в контексті всього тексту, створюючи набагато більш точні переклади. Більш того, в процесі перекладу система буде самонавчатися та вдосконалюватися.

Читайте також: ФБР підозрює Росію у поширенні фейків перед виборами

"Завершення переходу від фразового перекладу до нейронів - важлива віха на шляху до можливості надання сервісу Facebook будь-якою мовою. Ми плануємо продовжити просування технології нейронного перекладу, з метою зробити Facebook доступним для всіх", - заявляють у компанії.

Нейронні мережі також можуть обробляти невідомі слова краще, ніж інші системи, а також перекладати швидше. Переваги, що надаються використанням можливостей штучного інтелекту, змусили Google і Microsoft озброїтися ними для своїх перекладів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-