Facebook відключив систему штучного інтелекту, яка вигадала власну мову

Facebook відключив систему штучного інтелекту, яка вигадала власну мову

Укрінформ
Керівництво соціальної мережі Facebook змушене було відключити свою систему штучного інтелекту після того як машини почали спілкуватися на власній, неіснуючій мові, якої люди не розуміли.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Система використовувала чат-боти, які спочатку створювалися для спілкування з живими людьми, але поступово почали спілкуватися між собою. Спочатку вони спілкувалися англійською мовою, але в якийсь момент почали листуватися мовою, яку вони самі створили в процесі розвитку програми.

Читайте також: Штучний інтелект навчили розпізнавати зброю

В американських ЗМІ з'явилися уривки з "діалогів", які вели між собою віртуальні співрозмовники [орфографія і пунктуація збережені].

Боб: Я можу можуЯЯ все інше.

Еліс: Кулі мають нуль для мене для мене для мене для мене для мене.

Експерти побоюються, що якщо боти почнуть активно спілкуватися на своїй власній мові, то поступово стануть більш самостійними і зможуть функціонувати поза контролем IT-фахівців.

Читайте також: З раком товстої кишки боротиметься штучний інтелект

До слова, кілька днів тому про штучний інтелект посперечалися глава Facebook Марк Цукерберг і засновник SpaceX, Tesla і PayPal Ілон Маск.

Так, виступаючи на саміті Національної асоціації губернаторів Сполучених Штатів, Маск назвав штучний інтелект "найбільшою загрозою, з якою стикається цивілізація". За його словами, якщо вчасно не втрутитися в процес розвитку цих систем, то буде надто пізно.

"Я продовжую бити тривогу, але поки люди самі не побачать роботів, які ходять по вулицях і вбивають людей, вони не дізнаються, як реагувати [на штучний інтелект, - ред.]", - сказав він.

Заяви Маска викликали роздратування у засновника Facebook Марка Цукерберга, який назвав їх "досить безвідповідальними".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-