США вимагають екстрадиції росіянина, якого вважають «королем спаму»

США вимагають екстрадиції росіянина, якого вважають «королем спаму»

Укрінформ
США вимагають екс-традиції з Іспанії російського програміста Петра Левашова, якого звинувачують у тяжких кіберзлочинах.

Про це повідомляє «Голос Америки».

«З перших днів інтернет-шахрайства – і до більш розвиненого світу мереж ботів, хакер із псевдонімом Peter Severa (Петро Левашов – ред.) провів майже два десятиліття на передовій російської кіберзлочинності», - зазначається в повідомленні.

Зараз 36-річний Петро Левашов, який, як стверджується, є «першопрохідцем спаму», перебуває під вартою в Іспанії, чекаючи екстрадиції до Сполучених Штатів.

Читайте також: Кіберполіція попереджає про можливість нових атак через "M.E.Doc"

Іспанський адвокат Левашова Маргарита Рєпіна нещодавно заявила інформагентству Associated Press, що екстрадиція її клієнта до Сполучених Штатів є абсолютно непевною.

Дружина Левашова, Марія, стверджує, що її чоловік ні в чому не винен. Вона переконує, що Петро - більше бізнесмен, ніж програміст, а щоразу, коли вона бачила його за комп'ютером, він грав у відеоігри.

Однак на запитання про зв’язки Левашова з російським урядом, Марія відповіла: «Я не дружина, яка все знає про свого чоловіка».

Нагадаємо, іспанська поліція затримала Левашова в Барселоні, де він відпочивав із сім’єю, 31 березня 2017 року. Влада США вважає його саме тією людиною, яка причетна до створення ботнета – мережі вражених вірусом комп’ютерів, якою можна керувати дистанційно, без відома їхніх власників. Цікаво, що Левашов жартував, ніби збирає спецзагін хакерів для ФСБ Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-