Укроборонпром показав випробування українського аналога Javelin

Укроборонпром показав випробування українського аналога Javelin

Відео
Укрінформ
Ракетний комплекс "Корсар" дозволяє вести вогонь на дистанції 2,5 км, а наведення ракети здійснюється за допомогою лазерного променя.

Державний концерн "Укроборонпром" опублікував у Фейсбуці відео успішного випробування переносного ракетного комплексу "Корсар" українського виробництва.

"Корсар", який розроблений Державним Київським конструкторським бюро "Луч", що входить до складу ДК "Укроборонпром", дозволяє вести вогонь на дистанції 2,5 км (аналогічна дальність у американського FGM-148 Javelin), а наведення ракети здійснюється за допомогою лазерного променя. При цьому наведення проходить у низько енергетичному рівні випромінювання в цілях скритності каналу управління", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Українські "Скіф" і "Корсар" - серед кращих на виставці озброєнь у Франції

Зазначається, що однією з головних особливостей цього комплексу є габарити, які дозволяють його переносити та вести вогонь "з плеча", без застосування додаткових пристроїв. Але для зручності використання на заздалегідь підготовлених позиціях, наприклад при обороні, бійці можуть використовувати спеціальний станок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-