Американці зібрали паркан, який лазером відстрілює шкідників

Американці зібрали паркан, який лазером відстрілює шкідників

Відео
Укрінформ
У компанії Intellectual Ventures Lab з Сіетла збирають пристрій під назвою Photonic Fence — «фотонний паркан», що складається із звичайної оптики, алгоритму розпізнавання шкідливих комах і лазер.

Про це повідомляє "Популярна механіка".

"Ідея пристрою належить колишньому голові відділу технології Microsoft і одного із засновників Intellectual Ventures Натану Мирвольду. Спочатку планувалося створити пристрій, здатне позбавити Африку від комах-переносників небезпечних хвороб, але за останні сім років мета змінилася: зараз головний ворог і єдина комаха у списку — мексиканська листоблішка, шкідник цитрусових рослин. Через цю маленьку міль врожаї апельсинів у Флориді впали на 70% за останні 15 років", - зазначається в публікації.

Приміром, камера знімає грядку капусти і передає зображення на ПК, де алгоритм розпізнає комах, що потрапили в кадр, за трьома параметрами — формою, швидкістю, прискоренням та частотою змахів крил. Нешкідливих і корисних комах програма ігнорує, а види з проскрипційного списку знищуються на місці променем лазера, який підсмажує жучка або гусінь за 25 мілісекунд. Швидкість відстрілу — до 20 комах на секунду, зона покриття — до 30 метрів при стрільбі паралельно землі і до 3 метрів у висоту.

Як повідомляє Wired, перші випробування призначені на це літо; якщо вони пройдуть успішно, пристрій може взяти на озброєння американський Мінсільгосп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-