Tesla перемогла у тендері на створення енергосховищ в Австралії

Tesla перемогла у тендері на створення енергосховищ в Австралії

Укрінформ
Tesla, що спеціалізується на виробництві електромобілів та акумуляторів, допоможе вирішити енергетичну кризу, від якої впродовж року потерпає Зелений континент, зокрема штат Південна Австралія, створивши енергосховища, укомплектовані батареями Powerpack власного виробництва.

Про це повідомляє австралійський портал RenewEconomy.

Впродовж останнього року Австралія кілька разів потерпала від відсутності стабільності в електромережах. Це призводило до аварій і перебоїв в енергопостачанні, відтак владою було прийнято рішення щодо стабілізації електромереж за допомогою сховищ енергії. З-поміж кількох компаній-претендентів на виконання цього замовлення у тендері перемогла Tesla.

Її комерційні батареї Powerpack зберігатимуть надлишкову сонячну енергію, отриману за допомогою сонячних панелей удень, щоб використовувати її вночі. Такий підхід повинен знизити навантаження з електромереж країни. Окрім того, це дасть можливість додати ще більше сонячних панелей в електромережі, щоб більш ефективно використовувати енергію, яка ними виробляється.

Перші станції-енергосховища з'являться у найбільш населеному австралійському штаті Новий Південний Вельс, зокрема у його столиці - Сіднеї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-