Штучний льодовик у пустелі дає воду індійському селу

Штучний льодовик у пустелі дає воду індійському селу

Відео
Укрінформ
Інженери компанії Ice Stupa встановили перший штучний льодовик в індійській пустелі. Він забезпечує мешканців прилеглих сіл постійний доступ до питної води.

Про це повідомляє "Популярна механіка".

"...Інженери компанії Ice Stupa придумали спосіб збереження прісної води — вони будують штучні льодовики. Це порятунок для сіл в Індії, розташованих неподалік пустель. Штучні льодовики створюються шляхом заморожування потоку води у вертикальному положенні — таким чином, Ice Stupa нагадують величезні крижані вежі висотою 30-50 метрів. Все, що необхідно для будівництва штучного льодовика, — це установка підземного трубопроводу", - зазначається в публікації.

Як наголошується, в штучних льодовиках "зберігається" лід із гір Гімалаїв — він починає плавитися в башті в літні місяці, надаючи місцевим жителям постійний доступ до прісної води.

Інженери будуватимуть Ice Stupa взимку, коли температура в горах Гімалаїв знижується до 30-50 градусів нижче нуля. Перший прототип вже успішно встановлений в регіоні Ладакх. У його створенні брали участь місцеві жителі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-