Мін'юст хоче перевести всю цифрову державну інформацію на блокчейн-платформу

Мін'юст хоче перевести всю цифрову державну інформацію на блокчейн-платформу

Укрінформ
Заступник міністра юстиції Денис Чернишов прогнозує, що в майбутньому Україна переведе всю цифрову державну інформацію на блокчейн-платформу.

Про це він заявив під час церемонії підписання Меморандуму про співпрацю в сфері впровадження новітніх інформаційних технологій, інформує прес-служба відомства.

«Сьогодні запровадження блокчейн є пріоритетом найбільших банків світу та найбільш інноваційних країн - Швеції, Естонії, Данії тощо. У майбутньому Україна переведе всю цифрову державну інформацію на блокчейн-платформу», - заявив Чернишов.

Зазначається, що Меморандум передбачає залучення передового досвіду американської компанії для побудови ефективної екосистеми для використання блокчейн в Україні, зокрема розвитку електронного урядування.

Прес-служба Мін'юсту інформує, що співпраця спрямована на широке застосування блокчейн для формування та ведення пріоритетних державних електронних інформаційних ресурсів, зокрема, державних реєстрів, електронного майданчика торгівлі арештованим майном СЕТАМ та Державного земельного кадастру.

За словами Чернишова, наразі серед перших галузей, де використовуватиметься система блокчейн, - держреєстри, ЖКГ, соціальне страхування, охорона здоров'я та енергетика.

«Особливість блокчейн полягає в його прозорості. Існує така концепція договору, при якій завжди є ймовірність, що одна зі сторін його порушить. Зараз для «мотивування» учасників договору вести себе чесно держава використовує юридичні механізми, судову систему. Але це довго, дорого, і не завжди чесно», - наголосив заступник міністра юстиції.

Використання блокчейн для укладання угод дозволяє прискорити, спростити і здешевити процедуру, сказано в повідомленні, адже для укладення контракту необхідна участь обох сторін, і ні одна, ні друга не можуть обдурити блокчейн з уже заданими параметрами виконання договору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-