Клімкін сказав, коли просунеться справа зі скасуванням роумінгу з ЄС

Клімкін сказав, коли просунеться справа зі скасуванням роумінгу з ЄС

Укрінформ
Конкретні ідеї щодо скасування плати за роумінг за користування послугами мобільного зв’язку українців у країнах Євросоюзу та громадян ЄС в Україні мають бути вироблені до саміту Східного партнерства, який пройде у листопаді у Брюсселі.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час спільного брифінгу з міністрами закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом та Литовської Республіки Лінасом Лінкявічусом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Це насправді Україна в рамках Східного партнерства порушила перший раз питання про відміну роумінгу. І спочатку у це питання ніхто не вірив. А зараз воно серйозно обговорюється. І я дуже сподіваюся, що до саміту Східного партнерства ми прийдемо вже з конкретними ідеями щодо цього”, - сказав він.

Як повідомляло агентство, у Євросоюзі від четверга, 15 червня, остаточно скасують плату за роумінг мобільного зв’язку у 28 країнах-членах спільноти. Скасування плати за роумінг є кроком до утворення єдиного цифрового ринку ЄС.

Нині Україна і ЄС ведуть переговори про скасування плати за роумінг за користування послугами мобільного зв’язку українців у країнах Євросоюзу та громадян ЄС в Україні. Це має стати одним із пріоритетів економічного секторального співробітництва між сторонами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-