На конференції  Flying Bag обговорили 5G і

На конференції Flying Bag обговорили 5G і "цифрову школу"

Фото
Укрінформ
Міжнародний рух "Flying Bag" (Летючий рюкзак), який створено для обміну думками між дітьми щодо покращення шкільного життя і навчання, об'єднує людей різних країн, зокрема України та Польщі, і формує хороший майданчик для просування новаторських ідей у школі.

На цьому акцентували увагу учасники конференції “Flying Bag: Україна-Польща”, яка відбулася у варшавському офісі Європарламенту, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Проект є унікальним, який об'єднує, а не ділить, єднає країни та суспільства в дусі партнерства і миру. Ми є свідками того, як маленькі діти можуть робити великі проекти”, - заявив радник-посланник посольства України у Польщі Василь Зварич.

Він подякував 10-річній українці Кірі Сухобойченко за ідею створення проекту “Flying Bag”, який зародився на основі перемоги дівчинки у конкурсі дитячих стартапів у Польщі з винаходом “Летючий рюкзак”, підкреслюючи, що це є одним із позитивних проявів міжнародної дипломатії.

У листі речника прав дитини у Польщі Марека Міхаляка до учасників конференції підкреслюється, що дорослі повинні постійно слухати дітей.

"Немає кращого способу на підготовку молодої людини до дорослого й відповідального життя, як поcтійний діалог, відкриття таємниць цього світу і шукання вирішень. Використання відеотехнологій, електронних підручників чи інтернет-ресурсів допоможуть відповісти на питання, що треба зробити, аби рюкзак був легшим",- підкреслив Міхаляк до учасників конференції.

Депутат Європарламенту Міхал Боні, під патронатом якого відбувся захід, зауважив, що шкільний рюкзак повинен бути легшим, а одним із способів є перехід на електронні підручники.

За його словами, нещодавно в Європарламенті прийнято його звіт про нову 5G- інфраструктуру і те, що “цифрова школа” за 5-10 років має перейти з нинішнього Інтернету у школах швидкістю 30 мбіт/с до  750 мбіт — 1 гбайт/с.

“Така швидкість інтернету потрібна для того, щоб усі діти могли користуватися різними приладами віртуальної реальності, і бути не лише у тримірному просторі, а в середині хімічного  експерименту, в середині людського організму чи в середині якоїсь історичної події”,- наголосив Боні.

Молоді учасники конференції з різних польських та українських шкіл ділилися своїми думками щодо того, яким чином практично зробити шкільний рюкзак легшим, а навчання простішим.

10-річну кримчанку Кіру Сухобойченко визнали однією з переможниць конкурсу дитячих стартапів у Польщі за винахід “Летючий рюкзак”. Кіра винайшла цікавий спосіб, як зробити шкільний рюкзак для учня більш легким. Для цього потрібно наповнити нижню частину рюкзака гелієм (або іншим подібним газом), який і зробить ранець легким і зручним для використання.

Ідея міжнародного руху “Flying Bag” полягає у тому, щоб діти між собою почали спілкуватись, дарувати, висилаючи один одному рюкзаки зі шкільним приладдям та іншими цікавими предметами повсякденного шкільного життя. А згодом, у налагодженні гуманітарної допомоги шкільними речами тим дітям, хто потребує перебуваючи у складних життєвих обставинах. Тільки в Україні, наприклад, дітей-переселенців є 230 тисяч.

Фото: ФБ/Fotograf Sergiy Sukhoboychenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-