Блокування сайтів: кіберполіція прописала інструкцію для провайдерів

Блокування сайтів: кіберполіція прописала інструкцію для провайдерів

Укрінформ
Департамент кіберполіції Національної поліції надав практичні рекомендації українським Інтернет-провайдерам, як заблокувати доступ до веб-ресурсів (які на даний час є забороненими у використанні на території України) без закупівлі спецобладнання.

Як повідомляє кіберполіція, з метою забезпечення виконання Указу Президента України вона розробила ряд рекомендацій для підприємств, установ та організацій усіх форм власності.

Так, працівники Департаменту кіберполіції зазначають такі методи блокування, як блокування за IР-адресами, за допомогою DNS та по URL. Найбільш ефективним методом серед них працівники поліції виділяють саме блокування ресурсів за допомогою блокування IР-адреси. Більше того, налаштування обладнання за такими рекомендаціями не потребує додаткових фінансових затрат та придбання техніки.

Кіберполіція звертає увагу користувачів, що останнім часом у мережі, з використанням прийомів агресивного маркетингу, швидко розповсюджуються спеціалізовані браузери. Вони, під легендою надання можливості здолати обмеження доступу до заблокованих ресурсів, насправді отримують повний доступ до операційної системи та персональних даних користувача. У подальшому, отримана зловмисниками інформація може використовуватись ними на власний розсуд. Крім того, вони таким чином матимуть змогу використовувати комп’ютери користувачів у протиправних діях.

Нагадаємо, кіберполіція повідомила, що реагуватиме на повідомлення щодо продовження діяльності веб-сайтів, доступ до яких обмежено.

Департамент кіберполіції Національної поліції України рекомендує провайдерам використовувати такі методи:

a) блокування за IР-адресами;

b) блокування за допомогою DNS;

c) блокування сайтів по URL.

Поліція звертає увагу на те, що найбільш ефективним методом з даного переліку є метод блокування за IР-адресами і наводить приклади налаштування обладнання для впровадження кожного з цих методів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-