"Дочка" Google почала випробування безпілотної вантажівки

Укрінформ
Компанія Waymo, дочірнє підприємство Google з розробки систем автоматичного керування, приступила до випробувань безпілотної вантажівки.

Про це повідомляє Багнет з посиланням на видання BuzzFeed News.

За словами співрозмовника видання, основна мета проекту – зниження "великої кількості смертей в ДТП, які відбуваються через аварії важких вантажівок".

У Waymo підтвердили, що дійсно працюють над створенням фури з системами автономного управління. За інформацією компанії, наразі ведуться випробування тільки однієї вантажівки, якою поки оператор керує вручну. На початковій стадії компанія перевіряє коректність роботи систем і збирає всю необхідну дорожню інформацію.

У квітні поточного року компанія Waymo запустила масштабні тести безпілотних мінівенів. У випробуваннях вперше взяли участь звичайні люди, які виступають у ролі пасажирів.

Тести автономних мінівенів стартували в штаті Арізона – у місті Фінікс і його найближчих передмістях. Викликати автомобіль можна через безкоштовний мобільний додаток, доступне для всіх повнолітніх місцевих жителів. Випробування покликані показати, як автономний транспорт здатний впливати на повсякденне життя населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-