Оприлюднено витік з правил модерування Facebook

Оприлюднено витік з правил модерування Facebook

Укрінформ
Британська газета The Guardian оприлюднила внутрішні документи соціальної мережі Facebook, присвячені політиці модерування записів і коментарів у мережі.

З опублікованих The Guardian документів випливає, що модераторам пропонується видаляти насамперед коментарі, у яких міститься пряма і здійсненна загроза насильства конкретним особам.

Зокрема, модератори повинні видаляти заклики "Застрелити Трампа", але не зобов'язані цього робити, якщо один користувач бажає смерті іншому. Заборонені також фото і відео насильства над дітьми - але тільки в тому випадку, якщо йдеться про явний садизм або виправдання того, що відбувається. Суворі правила діють щодо публікацій фото оголених людей, однак і тут є винятки - можна публікувати фотографії, які є історичними документами.

Модератори Facebook зізнаються, що не завжди справляються з величезним потоком скарг на контент, а правила не можуть описати всі можливі суперечливі випадки: "Часом на прийняття рішення про те, видаляти запис чи ні, є лише 10 секунд".

Користувачі Facebook, в тому числі відомі громадські діячі та політики, які критикують найбільшу соціальну мережу у світі за її політику модерування, скаржаnmcz на відсутність чітких правил, які записи можна, а які будуть видалені. При цьому частина коментаторів критикує Facebook за недостатньо активну боротьбу з так званим "мовою ненависті" і "хибними новинами", а інші стверджують, що модератори, стираючи ті чи інші коментарі і блокуючи користувачів, порушують свободу слова.

Час від часу заблокованими у Facebook виявляються, зокрема акаунти відомих російських і українських блогерів та активістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-