Команда радіоаматорів Чернігівщини стала абсолютним чемпіоном України

Команда радіоаматорів Чернігівщини стала абсолютним чемпіоном України

Укрінформ
На чемпіонатах України з радіозв'язку команда радіоаматорів Чернігівщини стала абсолютним чемпіоном, виборовши перші місця у всіх трьох видах змагань - на коротких хвилях телеграфом, телефоном та телетайпом.

Інформація про це міститься на сайті департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА. 

"У березні-квітні цього року відбулися чемпіонати України з радіозв`язку на коротких хвилях телеграфом, телефоном та телетайпом. Команда радіоаматорів Чернігівщини вперше в історії незалежної України стала абсолютним чемпіоном, виборовши перші місця у всіх трьох змаганнях", - зазначається у повідомленні.

За інформацією Чернігівського обласного відділення Ліги радіоаматорів України, чернігівські радіоспортсмени впевнено йшли до перемоги упродовж останніх років: у 2015-му вони мали 5-те місце у телеграфному, 3-тє - у телефонному і 2-ге - у телетайпному чемпіонатах. Наступного року, відповідно, два перших місця і друге. І ось нарешті стали абсолютними чемпіонами України з радіозв`язку на коротких хвилях.

Цю перемогу у складі команди виборювали 27 спортсменів Чернігівщини, в тому числі 6 майстрів спорту України та колишнього СРСР, 8 кандидатів у майстри спорту України (кмс) та 6 першорозрядників. Під час змагань 9 радистів підвищили свій рівень, виконавши нормативи кмс, 1-го та 2-го розрядів.

У складі команди працювали як ветерани, так і молоді люди з віковим розривом 60 років. Найстарший спортсмен - майстер спорту СРСР Олександр Козаченко 1944 р.н. з Прилук, наймолодша - першорозрядниця, а після чемпіонату вже кмс Карина Косиченко 2004 р.н. з Носівки.

Загалом у чемпіонатах України з радіозв'язку на коротких хвилях брали участь 36 колективних та 213 індивідуальних радіостанцій з 21 області України та м. Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-