SpaceX успішно запустила в космос розвідувальний супутник

SpaceX успішно запустила в космос розвідувальний супутник

Відео
Укрінформ
Компанія SpaceX у понеділок здійснила успішний запуск ракетоносія Falcon 9 з Космічного центру ім. Кеннеді в штаті Флорида, США з розвідувальним супутником на борту.

При цьому, перший ступінь ракети повернувся на спеціальний посадковий майданчик, передає власний кореспондент Укрінформу.

Старт відбувся о 7:15 ранку за місцевим часом, через 15 хвилин після того, як відкрилося "резервне вікно" для запуску. Основний час для старту ракети був запланований на ранок неділі, 30 квітня, однак він не відбувся через відмову датчиків в останній момент перевірки перед польотом.

Нинішній старт ознаменував 34-ту місію для приватної компанії Ілона Маска SpaceX. Натомість це перше замовлення від міністерства оборони Сполучених Штатів, яке зацікавилось економними запусками від компанії Маска. Супутник, який буде виведений на стаціонарну орбіту, використовуватиметься Національним розвідувальним управлінням. Більш конкретна інформація про його начинку, а також перелік завдань, які він виконуватиме, засекречена.

Водночас, перший ступінь ракети, який є багаторазовим у конструкції Falcon, успішно повернувся на спеціальний майданчик Space X (LZ-1) на мисі Канаверал.

Фото: twitter.com/SpaceX

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-