В Ісландії побудують куполи з

В Ісландії побудують куполи з "вічним літом"

Укрінформ
У найближчі два роки в Рейк'явіку з'являться так звані біокуполи — зони вічного літа, що працюють на геотермальній енергії, всередині яких завжди буде +25°С.

Про це передає buildingtech.com.ua.

«Біокупол з'єднає людей з природою, новими і захоплюючими способами, поєднуючи унікальний досвід перебування в тропічному кліматі з фермерським ринком і сільськогосподарської лабораторією», — говорить Х'єрдіс Сігурдардоттір, засновниця і гендиректор Spor i Sandinn.

Вона зазначає, що проект відкриє світові нову сторону ісландського землеробства. Крім того, такий оазис може стати популярним місцем зустрічей і відпочинку міських жителів, а також залучити туристів.

"Проект Aldin розробила дизайнерська і архітектурна агенція Spor i Sandinn. Всередині куполів за рахунок геотермальної енергії завжди буде підтримуватися субтропічний клімат, завдяки чому там можна буде вирощувати екзотичні фрукти і овочі", - вказується в повідомленні.

Враховуючи, що середня температура повітря в Ісландії навіть влітку не перевищує +10°С, проект дійсно може стати досить затребуваним. Наразі автори проекту погоджують його з місцевою владою. Передбачається, що оазиси відкриються для відвідування в кінці 2018 — початку 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-