В Україну планують пустити вагони, оснащені системою автоматичної зміни ширини колії

В Україну планують пустити вагони, оснащені системою автоматичної зміни ширини колії

Укрінформ
Польська пасажирська залізнична компанія PKP Intercity має намір модернізувати вагони, оснащені системою автоматичної зміни ширини колії SUW-2000, і пустити їх в країни Східної Європи, у тому числі в Україну. Це значно скоротить час поїздки.

Про це повідомляє Центр транспортних стратегій з посиланням на директора перевізника Марека Хранюка.

"Ми хочемо реактивувати цю систему, щоб пасажири могли ще швидше дістатися, наприклад, України. Потяги, сформовані з вагонів з SUW-2000, курсуватимуть з Перемишля до Львова і Києва", - сказав Хранюк в інтерв'ю виданню InfoRail.

Модернізацію вагонів проводитиме компанія Remtrak - дочірня структура PKP Intercity, що спеціалізується на ремонті пасажирських вагонів. Коли закінчиться ремонт, керівник польського перевізника не уточнив. Також невідома точна кількість вагонів, які підлягають модернізації.

Хранюк не виключає, що SUW-2000 може з'явитися і на нових вагонах, які PKP Intercity закуповуватиме найближчим часом.

Раніше повідомлялося, що "Укрзалізниця" тимчасово відмовилася від використання вагонів з системою SUW-2000 на маршруті Львів-Вроцлав. У результаті час поїздки збільшився на 1,5 години.

Нагадаємо, що система SUW-2000 була встановлена в 2003 році на станції Мостиська. У технології є конкурент - розробка іспанської компанії Talgo. З 2015 року ця система використовується РЗ на маршруті Москва-Варшава-Берлін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-