Випробування: робота Minitaur прогнали по льоду, траві та камінню

Випробування: робота Minitaur прогнали по льоду, траві та камінню

Відео
Укрінформ
Інженери провели випробування міні-робота Minitaur, в ході яких роботу довелося побігати по льоду, траві та великому камінню.

Про це повідомляє naked-science.ru.

"При розробці Minitaur інженери відмовилися від жорстких елементів — поглинанням ударного навантаження в цьому випадку займаються електродвигуни ніг. Кінцівки робота приєднані до електродвигунів зі зворотним зв'язком, що дозволяє системі відслідковувати зміни ландшафту і адаптувати до них ходу. Крім того, завдяки прямому приводу робот може здійснювати складні швидкі рухи, наприклад, відкривати двері за ручку", - зазначається в публікації.

В ході демонстрації Minitaur забрався на трав'янистий схил під кутом 32 градуси, застрибнув на плиту заввишки 25 сантиметрів і пройшов по камінню. На відеозаписі також показані переміщення пристрою в положенні «присідання», подолання бордюру, пересування по льоду і біг на двох ногах.

Конструкція більшості існуючих дво- і чотириногих роботів передбачає систему зчленувань, еластичних і пружних елементів у їхніх ногах. Останні дозволяють погасити частину ударного навантаження на пристрій при пересуванні.

Комерційну версію Minitaur компанія представила в 2016 році. Робот вагою шість кілограмів може нести корисний вантаж масою до трьох кілограмів і розганятися до двох метрів на секунду. Заряду його акумулятора вистачає на 20 хвилин роботи. Вартість пристрою після початку серійного випуску становитиме 1500 доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-