Робота-змію Eelume вперше випустили у відкрите море

Робота-змію Eelume вперше випустили у відкрите море

Відео
Укрінформ
Компанія Eelume AS опублікувала відеоролик, на якому зафіксовано процес спуску робота-змії на воду і його дії під водою у відкритому морі, в районі випробувального центру PREZIOSO Linjebygg Subsea Test Center в Тронхеймс-фіорді.

Про це повідомляє dailytechinfo.org.

"За принципом побудови конструкції робот Eelume багато в чому схожий на звичайну субмарину. У деяких із сегментів тіла присутні баластні ємності, за рахунок яких робот може змінювати свою плавучість, надаючи їй негативне, позитивне або нульове значення. Рухається робот за рахунок декількох невеликих двигунів з лопатями, а його оператори бачать оточуюче середовище за допомогою декількох камер і потужних ліхтарів, що висвітлюють сусідній простір", - зазначається в публікації.

Робот Eelume розроблений так, що він може перебувати і діяти під водою тривалий час. В такому разі на морському дні встановлюється спеціальна док-станція, де робот здійснює підзарядку акумуляторних батарей і де проводиться діагностика працездатності всіх його основних вузлів. Використовуючи док-станцію в якості бази, робот Eelume може здійснювати огляд і нескладний ремонт об'єктів підводної інфраструктури, таких як трубопроводи, підводні частини морських нафтових платформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-