SpaceX відклала перший політ вантажівок Dragon до 2020

SpaceX відклала перший політ вантажівок Dragon до 2020

Укрінформ
Корпорація SpaceX Ілона Маска вирішила перенести перший політ космічних вантажівок Dragon до Марса з 2018 на 2020 рік. У компанії вважають, що це дасть більше часу для доопрацювання інших проектів.

Про це, як пише vc.ru, повідомляє The Verge.

"Ми були сконцентровані на 2018 році, однак ми відчуваємо, що нам потрібно більше часу на програми відправки екіпажів і створення ракети Falcon Heavy (SpaceX має намір використовувати їх для доставки Dragon на Марс — ред.). Тепер ми розраховуємо на перший запуск у 2020 році", - сказала президент SpaceX Гвінн Шотуелл.

Вона додала, що перший старт Falcon Heavy повинен відбутися влітку 2017 року. Запуск програми відправки екіпажів з допомогою Dragon запланований на 2018 році — тоді компанія збирається відправити астронавтів на МКС, сказала президент SpaceX.

The Verge зазначає, що якщо SpaceX не зможе запустити свою вантажівку до Марса до 2020 року, то планету освоюватимуть інші організації. Наприклад, в 2020 році NASA збирається запустити ще один свій марсохід, на цей рік запланована відправка пристроїв від програми ExoMars, спільної місії Роскосмоса і Європейського космічного агентства. Крім цього, бажання запустити пристрої для вивчення Марса висловлювали представники ОАЕ і Китаю.

SpaceX уперше оголосила про бажання запустити вантажівка Dragon на Марс в квітні 2016 року. Для цього проекту компанія створює пристрої Dragon 2, які дозволять "приземлятися де завгодно в Сонячній системі".

У вересні 2016 року глава SpaceX Ілон Маск припускав, що польоти людей на Марс можуть відбутися вже в 2023 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-