Росія знову втратила свій космічний «Прогрес»

Росія знову втратила свій космічний «Прогрес»

Відео
Укрінформ
Космічне агентство Росії підтвердило втрату ще одного безпілотного вантажного космічного корабля, зв’язок із яким перервався невдовзі після старту.

За повідомленням «Роскосмосу», корабель зруйнувався в атмосфері, і більшість його уламків згоріли під час падіння над мало населеною територією в республіці Туві в південному Сибіру, неподалік кордонів із Монголією.

Раніше в четвер космічне агентство Росії повідомило, що втратило зв’язок із безпілотним вантажним космічним кораблем, що мав доставити вантажі на Міжнародну космічну станцію, невдовзі після його старту з космодрому Байконур, орендованого в Казахстану. Із ракетою-носієм «Союз-У» з кораблем «Прогрес МС-04» зв’язок був втрачений через 6 хвилин 23 секунди після старту, по тому, як почали працювати двигуни третього ступеня носія.

Тим часом у YouTube з’явився ролик, на якому, імовірно, відображене падіння уламків транспортного вантажного корабля "Прогрес МС-04".

Нагадаємо: корабель мав прибути до МКС у суботу й доставити туди майже 2,5 тонни пального, їжі й обладнання. Західні агентства з Москви додають, що там були також новорічні та різдвяні подарунки для членів екіпажу і святкова їжа.

Попередня аварія російського вантажного корабля «Прогрес» у квітні 2015 року змусила Росію майже на три місяці припинити всі космічні польоти. Тоді вину склали на проблему, що виникла в ракеті «Союз». Ще одна така аварія сталася у 2011 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-