Сайт Львівської ОДА адаптували для людей із вадами зору

Сайт Львівської ОДА адаптували для людей із вадами зору

Укрінформ
Люди з вадами зору можуть вільно знайомитись з інформацією, розміщеною на сайті Львівської облдержадміністрації.

Про це повідомляє сайт ОДА.

«Інформація, яку вміщує сайт Львівської ОДА, стала доступною для людей із вадами зору. Для цього спеціально розроблено модуль, який дає змогу незрячим людям у зручній для них формі отримувати інформацію із сайту. Зокрема, ресурс «loda.gov.ua» адаптували для програм – синтезаторів мови, з’явились також додаткові можливості змінювати шрифти та кольори тла», - зазначила в.о. директора департаменту Марія Вагіла.

За її словами, додатковий модуль для незрячих виготовив розробник сайту ПП «Бренд-А» за консультаційної підтримки Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами Національного університету «Львівська політехніка».

Для того, щоб увійти у спеціальний режим роботи інтернет-ресурсу loda.gov.ua, слід натиснути на відповідну іконку, або застосувати комбінацію клавіш «ctrl+q». Для переходу у звичний режим слід повторити те ж саме.

Кошти на оновлення сайту ОДА передбачені в обласній програмі «Електронна Львівщина».

Як повідомлялось, відповідно до змін внесених до Порядку оприлюднення у мережі Інтернет інформації про діяльність органів виконавчої влади, центральні органи виконавчої влади, Рада міністрів АРК, місцеві держадміністрації до 1 січня 2017 року мають забезпечити доступ до своїх офіційних сайтів людям з порушеннями зорового і слухового сприйняття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-